Dak verduurzamen

Dak verduurzamen

Er zijn talloze mogelijkheden om een dak te verduurzamen. Jij kunt ervoor kiezen om het dak te isoleren, uit te rusten met een energie-installatie of te voorzien van groen. Afhankelijk van jouw doelen en wensen bieden wij bij Rosmalen Dakbedekkingen een op maat gemaakte duurzame dakoplossing. Wij passen onze oplossingen aan op het bestaande gebouwconcept. Natuurlijk kunnen wij ook meerdere duurzame oplossingen combineren. Met onze vakkundige en goed opgeleide specialisten ben jij verzekerd van een kwalitatief en duurzaam dak, want duurzaamheid en een goede kwaliteitsgarantie gaan bij ons hand in hand.

Duurzame mogelijkheden

Rosmalen Dakbedekkingen biedt diverse oplossingen op het gebied van duurzame daken. Sommige oplossingen zijn gericht op energiebesparing en -opwekking, terwijl andere de nadruk leggen op het gebruik van duurzame materialen. Welke oplossing het meest geschikt is voor jou, hangt onder andere af van jouw wensen en de huidige situatie van jouw dak. Ieder dak is uniek, daarom is gedegen en onderbouwd advies van groot belang. Bij elk dakproject verzorgen wij het gehele traject, van inspectie en advies tot implementatie en onderhoud. Hieronder staan enkele mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw dak.

Isoleren

Via een dak gaat vaak veel energie verloren. Door het dak te voorzien van een goede isolatielaag, kun jij tot wel 30% energie besparen. In combinatie met een energieopwekkende installatie, zoals zonnepanelen, kan jouw gebouw zelfs energieneutraal worden.

Witte daken

Een dak kan in de zomer erg warm worden. Soms lopen de temperaturen op tot wel 80 graden Celsius. Deze warmte straalt naar binnen uit, waardoor de airconditioning op volle toeren draait. Door het dak te voorzien van een witte laag worden zonnestralen weerkaatst en wordt er minder warmte geabsorbeerd. Hierdoor kan er in de zomer veel energie worden bespaard op het gebruik van airconditioning.

Groen- en waterdaken

Buitenleven beperkt zich niet meer tot de begane grond. Groen- en waterdaken passen perfect in een milieuverantwoord dak en bieden ook diverse recreatieve voordelen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, maken de stad groener en hebben isolerende eigenschappen. Enkele voorbeelden van groendaken zijn sedumdaken, natuurdaken, terrasdaken en tuindaken.

Dak verduurzamen?

Wil jij meer weten over onze duurzame dakoplossingen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij adviseren jou graag over de diverse mogelijkheden en denken met jou mee over duurzame dakconcepten. Neem contact op met een van onze adviseurs via info@rosmalengroep.nl of bel 024-6414412.

Een greep uit
onze projecten

Rosmalen Dakbedekkingen is de dakspecialist binnen
Wessels Bouwgroep