Renovatie van de Boulder Kerk in Venlo

R

Halverwege de renovatie van de Boulder Kerk in Venlo

Rosmalen Dakbedekkingen is trots om te melden dat het eerste deel van de renovatie van de Boulder Kerk in Venlo succesvol is afgerond. De eerste steigerdelen zijn inmiddels opzij gehaald, waardoor het werk beter zichtbaar wordt voor de opdrachtgever en omwonenden.

We zijn momenteel halverwege deze uitdagende klus. De opbouw en montage van het koepeldak zijn bijna voltooid. Oorspronkelijk was het dak zwart, maar op verzoek van de opdrachtgever is het nu uitgevoerd in een groene leislag, wat het gebouw een frisse en vernieuwde uitstraling geeft.

 

Werkzaamheden in Detail

Verwijdering van oude dakbedekking: De oude lagen dakbedekking zijn zorgvuldig verwijderd. Hierbij zijn ook de goot rondom en de afvoeren vrijgemaakt van oude bitumen. Dit was een cruciale stap om de ondergrond goed voor te bereiden op de nieuwe daklagen.

Voorbereiding van de ondergrond: De ondergrond is grondig schoongemaakt, gedroogd en stofvrij gemaakt. Deze basisvoorbereiding was essentieel voor een duurzame hechting van de nieuwe dakbedekking.

Opbouw van de isolerende mortel: De basis van het dak is opgebouwd met een isolerende mortel, verzorgd door Van Wylick. In deze mortel is ook een extra laag isolatie opgenomen, ter verbetering van de isolatiewaarde. Deze mortel is aangebracht in een tijdelijk houten kader en volgt het originele model van de koepel. Na de droging is de mortel volledig behandeld met hechtprimer. En geschikt als basis voor een nieuwe waterdichte toplaag.

Nieuwe dakbedekking: Over de geprimerde mortel is een laag Garantgum 470k24 aangebracht, vol en zat op de ondergrond gebrand. De naden en randen zijn aanvullend mechanisch bevestigd om extra stevigheid en duurzaamheid te garanderen.

Goot en afvoeren: De goot rondom het dak is volledig vernieuwd met een tweelaags systeem. Dit was een belangrijk onderdeel van de renovatie om ervoor te zorgen dat het dak waterdicht en goed afgevoerd blijft.

Uitdagingen en samenwerking

Naast de technische uitdagingen, zoals het werken onder verschillende hoeken en de moeilijke weersomstandigheden, was de veiligheid van het team een constante prioriteit. We hebben intensief samengewerkt met Cuppens om de puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden soepel verliepen.

Bij deze renovatie werkt niet alleen Rosmalen Dakbedekkingen, maar ook Rosmalen Vastgoedonderhoud. Zij zullen later in het project de randen en afvoeren aanpakken, waardoor het project volledig afgerond kan worden.

Deze renovatie van de Boulder Kerk is een toonbeeld van onze toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. We kijken ernaar uit om het project binnenkort volledig af te ronden en de kerk in haar vernieuwde glorie te kunnen presenteren.

Toegepaste diensten

Dakrenovatie

Bekijk meer
projecten

Rosmalen Dakbedekkingen is de dakspecialist binnen
Wessels Bouwgroep