Renovatie van stalen goten in Eindhoven

R

We zijn trots om een recent voltooid renovatieproject van stalen goten in Eindhoven te delen. Dit project omvatte de renovatie van vier goten, elk 60 meter lang met een omtrek van ongeveer 1 meter, gelegen tussen licht hellende stalen daken.

Uitdagingen en oplossingen

De renovatie was technisch uitdagend vanwege de weersafhankelijkheid. Onze werkzaamheden werden lastiger gemaakt door regenval, waardoor de stalen daken glad werden en het werken in de goten lastig was vanwege doorstromend regenwater. Dankzij droge perioden, zoals afgelopen week, konden onze gespecialiseerde teams echter goede vooruitgang boeken.

De goten waren zwaar aangetast door roest en op sommige plaatsen doorgeroest. We hebben de goten voorzien van nieuwe stalen mantels van 2 mm dik, die mechanisch bevestigd zijn om ruimte te bieden voor krimp en uitzetting zonder schade. Over deze mantels is PIR isolatie aangebracht ter voorkoming van condens, nauwkeurig op maat gezaagd en vastgelijmd met speciale Coltack Evo lijm. De afwerking bestond uit een laag zelfklevende EPDM folie van Easy stick, die de goten weerbestendig maakt en de levensduur aanzienlijk verlengt.

Voortgang en waardering

We naderen de afronding van dit bijzondere project en kijken uit naar de voltooiing in de komende weken. Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze toegewijde medewerkers die onder uitdagende omstandigheden hebben gezorgd voor een vlekkeloze uitvoering van de werkzaamheden.

Dit project illustreert onze toewijding aan vakmanschap en innovatie in waterdichtingstechnieken, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Toegepaste diensten

Dakrenovatie

Bekijk meer
projecten

Rosmalen Dakbedekkingen is de dakspecialist binnen
Wessels Bouwgroep