Dakveiligheid

Dakveiligheid

Valgevaar loert op het dak en het is cruciaal om voorzorgsmaatregelen te treffen om dit risico te minimaliseren en waar mogelijk uit te sluiten. Bij Rosmalen Dakbedekkingen zijn wij al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in dakveiligheid en bieden wij een uitgebreid scala aan veiligheidsoplossingen. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het traject, van veiligheidsadvies tot en met onderhoud. Veiligheid staat bij ons altijd op de eerste plaats. Daarom zijn onze ervaren vakmensen goed opgeleid en werken wij uitsluitend met bewezen en gecertificeerde veiligheidssystemen.

Veilig op het dak werken

Bij het werken op hoogte stelt de arbodienst strikte eisen. Als vastgoedeigenaar of -beheerder draag jij de verantwoordelijkheid voor een veilige toegang tot het dak. Vanaf een hoogte van 2,5 meter moeten er veiligheidsvoorzieningen aanwezig zijn die de risico’s op een val uitsluiten of beperken. Deze eisen gelden niet alleen voor dakdekkers maar ook voor glazenwassers, monteurs, schilders en installateurs die beroepshalve het dak betreden. De keuze voor bepaalde veiligheidsvoorzieningen hangt af van factoren zoals de mate van dakgebruik en het type dak (hellend of plat).

Veiligheidsvoorzieningen

Rosmalen Dakbedekkingen is gespecialiseerd in de veiligheid van platte en licht hellende daken. Bij aanvang van een project voeren wij altijd een risicoanalyse uit om verschillende valgevaren in kaart te brengen. Op basis van de resultaten geven wij een gedegen advies en stellen wij een gedetailleerd veiligheidsplan op met de benodigde veiligheidsvoorzieningen. Het plan houdt niet alleen rekening met vakmensen die het dak betreden, maar ook met personen die gebruikmaken van een eventueel dakterras of tuin.

Wij bieden alle gangbare oplossingen op het gebied van dakveiligheid aan, zoals valbeveiligingssystemen, gebiedsbegrenzers, dakrandbeveiliging, dakluiken, looppaden en markeringssystemen. Hierbij maken wij onderscheid tussen tijdelijke en permanente oplossingen. Onze ervaren dakspecialisten installeren de gewenste veiligheidsvoorzieningen en voeren periodiek inspecties en onderhoudsbeurten uit. Zo ben jij altijd verzekerd van een 100% functionerend dak veiligheidssysteem.

Dak veiliger maken?

Ben jij een vastgoedbeheerder of -eigenaar en ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van dakveiligheid voor jouw dak? Neem contact op met een van onze veiligheidsspecialisten via 024-6414412 of stuur een e-mail naar info@rosmalengroep.nl. Wij maken vervolgens een afspraak op locatie om het dak te inspecteren. Geen dak is hetzelfde en wij helpen jou graag verder met een persoonlijk advies.

Rosmalen Dakbedekkingen is de dakspecialist binnen
Wessels Bouwgroep